In 2016 liep een aantal van de ouwe Grenadiers individueel of met een maatje mee met de 100ste Vierdaagse van Nijmegen. Toen we het er met elkaar over hadden kwamen we op het idee: in 2017 gaan we als groep meelopen. Dat bleek nog even een ding want een aantal van ons mocht de 40, 1 zelfs de 30 lopen terwijl de Grenadiers onder de 50 jaar de 4 maal 50 moest lopen. Wat doe je dan? Als Grenadier ga je dan als maten allemaal de 4 maal 50 lopen.

Een groep ben je als je minimaal 11 deelnemers hebt en na wat wikken en wegen hadden we er 13. Groep geformeerd, tijd om te trainen. Trainen doe je niet alleen op de kilometers maar ook op het lopen als groep; de ene wil 6 kilometer per uur en de ander 5 dus is het zoeken naar een gezamenlijk gemiddelde. Je traint ook op het vormen van een team, wat je eet en drinkt, welke kleding en noem maar op. Dus zo gezegd, zo gedaan. Vanaf januari 2017 hebben we ieder weekend getraind. Niet iedereen kon steeds maar er was altijd wel een harde kern. Uiteindelijk werd er ruim 800 kilometer getraind. Genoeg om de 200 in 4 dagen te halen.

En dan het regelen: inschrijven, camping om te overnachten, groepskleding, vervoer (fietsen) naar de Wedren, noem maar op. Geweldig gelukt met deze mooie groep.

Op 15 juli met elkaar naar de camping gegaan en op 18 juli begon het. Om 02:15 uur opstaan om op 04:00 uur te starten op de Wedren. Best zwaar maar als groep Grenadiers plus aanhang geef je elkaar energie dus dat ging 4 dagen goed. Respect voor onze uitvallers trouwens: ondanks dat ze geblesseerd waren toch mee starten.

Na 4 dagen zweten, nat geregend worden, beulen, best af en toe afzien liepen we hem uit.

Wie weet wat we volgend jaar doen maar het was iets om nooit meer te vergeten. Omdat het niet in woorden is samen te vatten wat we als groep hebben meegemaakt, hieronder wat foto’s en filmpjes om een impressie te krijgen. Wil je het echt weten? Dan doe je volgende keer gewoon mee.

Trouwens: Super de support die we onderweg van mede Grenadiers kregen; zowel langs de route als via Facebook en dergelijke. Het was geweldig! Maten voor het leven.

De foto’s en filmpjes staan overigens in willekeurige volgorde.